Noves places d’examinadors a Girona sense èxit!

Noves places d’examinadors a Girona sense èxit!

Trànsit convoca places d’examinadors per a les comarques de Girona i queden desertes

El sots-cap de la Direcció General de Trànsit assegura que s’està treballant per millorar els llocs vacants a les autoescoles

25.02.2017

La Direcció General de Trànsit (DGT) va convocar places d’examinadors per a la província de Girona i han quedat desertes. Aquest fet provoca que la plantilla es quedi amb els actuals membres, que no són suficients, com han denunciat des del sector en diverses ocasions.

Aquesta convocatòria de cursos de formació d’examinadors per a la posterior de provisió de lloc de treball d’examinador es va fer el setembre passat i un cop s’ha conegut el nombre d’aspirants s’ha pogut comprovar que ningú s’ha presentat per Girona.

El sostcap provincial de la DGT, Carlos Mitjavila Garcés assegura però que des de la Direcció General de Trànsit «s’és conscient de la disminució de la plantilla d’examinadors i està treballant per cobrir els llocs vacants i millorar el servei prestat als ciutadans». I afegeix que el Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido recentment, va realitzar declaracions en aquest sentit.

De fet Zoido va dir, com va recollir Efe el 31 de gener, que a tot Espanya falten 176 examinadors de trànsit però que és una situació «s’anirà resolent a poc a poc» i va negar que això provoqués una «situació de caos» en els exàmens.

Aquest fet però cal recordar que a Girona sí que va suposar una situació complicada perquè l’any 2015 els mateixos examinadors van exterioritzar la problemàtica. Va esclatar en forma de vaga i no es van aturar fins que van aconseguir un compromís de la DGT. Això va ser a finals de 2015 i a partir d’aquí, com a mostra de bona voluntat, els treballadors van tornar a la feina.

L’acord va suposar l’aturada de les mobilitzacions però quan això va succeir ja hi havia acumulats 1.500 alumnes, que no havien pogut fer exàmens des del setembre. La xifra va arribar fins als 3.000.

Per posar fre a això, els examinadors van començar a fer hores extres i es va incorporar personal itinerant. Unes hores però com confirma el sotscap provincial de la DGT, s’han acabat el gener 2017 i explica que «es concedeixen de forma molt excepcional i no tenen caràcter estructural, es realitzen només per la plantilla i són de caràcter voluntari».
Examinador temporal

Ressalta però que des del juliol de 2016 s’ha reforçat la plantilla mitjançant examinadors itinerants. I que aquesta setmana s’ha convocat una plaça d’examinador a Girona en atribució temporal de reforç.
Més proves aquest gener

El sotscap exposa dades que són fruit de « millores en l’organització i gestió del servei d’exàmens» que al seu parer «han permès optimitzar la capacitat». Per exemple, el gener de 2015 es van fer 1.125 proves de circulació i aquestes van acabar amb un 53,8% d’aptes. El gener de 2017 va incrementar-se fins a les 1.465 proves d’exàmens amb un 51,7% d’aptes. I aquest últim gener, s’ha arribat a les 1.563 proves amb un 51,5% d’aptes.

Los examinadores de Tráfico reclaman que los alumnos hagan un curso de primeros auxilios

Los examinadores de Tráfico reclaman que los alumnos hagan un curso de primeros auxilios

Los examinadores de Tráfico reclaman que los alumnos hagan un curso de primeros auxilios

lunes, 20 de febrero de 2017

Asextra pide a su vez un mínimo de clases prácticas y premiar a las autoescuelas con más aprobados.

La Asociación de Examinadores de Tráfico (Asextra) reclama que los alumnos que se presentan a la prueba para obtener el carné de conducir hayan superado un curso previo de primeros auxilios. De esta forma, los nuevos conductores podrán hacer frente a situaciones de emergencia en carretera.

Así lo manifestó la vicepresidenta de este colectivo, María Carmen Castro, en las jornadas sobre Seguridad Vial celebradas la semana pasada en Zaragoza. A su juicio, “una vez activado el sistema de emergencia P.A.S (Proteger, Avisar y Socorrer), la actuación de ayuda al herido no solo va encaminada a salvarle la vida, algo que a veces no es posible, sino que pretende que las lesiones producidas no se agraven por una actuación desafortunada o por la ausencia de unos cuidados elementales mínimos”.

No es la única reivindicación de este colectivo. Castro insistió en una demanda histórica, la de que los alumnos hayan recibido un número mínimo de clases prácticas en la autoescuela antes de presentarse al examen. Así se reducirían los suspensos y la “frustración” de los candidatos, y se aligeraría el atasco de exámenes que sufren las Jefaturas provinciales.

“Tristemente, los alumnos y sus familias en algunos casos dan únicamente valor a la obtención del documento en sí mismo más que al aprendizaje”, declaró. En este sentido, recordó que otros países europeos sí exigen una preparación mínima -como en Francia, Alemania o Rumanía-, y denunció las ofertas “engañosas” derivadas de la crisis económica que algunas autoescuelas promocionan, garantizando al posible cliente el aprobado con solo “cuatro o cinco clases”.

La proliferación de suspensos, además, influye en el número de agresiones físicas y verbales hacia los examinadores, según este colectivo, ya que en la mayoría de las Jefaturas suelen ser los mismos. Desde hace años vienen denunciando estas situaciones de riesgo, que obligaron a la DGT ha incluir mejoras a la hora de comunicar el resultado de la prueba al alumno.

 

Más reclamaciones

Por otro lado, los examinadores de Tráfico apuestan por una serie de mejoras que repercutan en la seguridad vial, como suprimir la posibilidad de que se pueda conducir una moto de hasta 125 centímetros cúbicos únicamente con el permiso tipo B “sin haber acreditado siquiera haberse montado en una alguna vez”, criticó su vicepresidenta.

Además, abogan por los cursos periódicos de reciclaje cada vez que se renueve el carné de conducir, a la par que exigen que los profesores de autoescuela tengan que obtener una titulación oficial dentro del sistema de educación reglada.

En este apartado, a su vez, proponen que los centros de formación sean recompensados con más fechas de examen cuanto más alto sea su porcentaje de aprobados, fomentando así la competitividad y los buenos resultados.

 

Fuente: Heraldo

Jornadas de Seguridad Vial en Zaragoza. Ponencia ASEXTRA